F-2

Välkomna till vår sida

Till enkäten  https://goo.gl/forms/MBn9C4chpQfHJYw13

 

 

Filmen på tomten i skogen kan ni se här Vintertomte  Konstigt nog verkar han ha besökt klassrummet också klassrummet. Vi tänkte använda bland annat detta för att diskutera källkritik. Är allt sant på youtube?

Idag hade den mycket sällsynta Isfågeln tappat ett par ägg. Mycket intressanta diskussioner uppstod runt bordet. Det såg ju ut som något var där inne. När vi hällde lite salt på det lät det. För att göra det fint tog vi lite karamellfärg på det också. Kanske tog vi i lite i berättelsen så till slut fick vi lov att tala om att vi frusit in ballonger med vatten…..

Lär-par

Vi fortsätter att öva  samarbeta med våra lär-par. Vi gör nya par varje vecka. Det är en förutsättning för lärande att kunna samarbeta och arbeta tillsammans med olika människor. Det vet ju vi, som vuxna, men det är svårare för eleverna att förstå så här i början. Vi tror att det ger flera positiva effekter på sikt. Alla lär ju känna varandra lite bättre  och på det viset kanske en ökad förståelse för varandra.

Tema samhälle

Vårt tema om samhälle är klart och vi har pratat om hur människor bor och lever. Vi har diskuterat  vilka samhällsfunktioner vi behöver som t ex brandkåren. I våra hus bor människor med olika yrken.

Filmen om samhället Norge

Vår knasiga F-saga

Fladdermusen fiser. Fia frågar: fågel, fisk eller fjäril? Farfar Filip får fyra fiskespö. Frasse, Fia och Freja fladdrar färg. Fanny Falk frågar Foppa: Fiol eller FIFA?

 

varje morgon sjunger vi en godmorgonsång. Den kan ni lyssna på här :

hembrev-vecka-46